Szurdoki Judit | Havas Művészeti Ügynökség és Galéria

Szurdoki Judit

Egyedi kerámia ékszereket tervezek és készítek. Ékszereimet 2012-ben a Magyar Képző - és Iparművészeti Lektorátus sikeresen lezsűrizte, ezzel párhuzamosan a szakemberek felfigyeltek különleges formavilágomra. Ezeket a "különleges " formákat a környezetünk és világunk leképezése hozza létre általam.
A kerámia az egyik legősibb anyag, amit felhasználok, - ennek az anyagnak a lehetőségeit feszegetve próbálom átiratban megjelentetni a formákat.
Esetenként a magyar népi motívumvilágot is szívesen jelenítem meg ékszereimben. Azonban közel áll hozzám a mai kor emberének modern formavilága is.

Ezeken a kerámia ékszereken keresztül szeretném , hogy hangsúlyt kapjon a magyar öltözködési kultúrában az egyéniség és az extravagáns megjelenés. Általuk erősítve a női, ill. férfi energiákat. Vallom, hogy alkotásaimnak "lelkük" van. Üzennek a viselőjéről.
Szeretném, ha elindulnának térhódító útjukra!

Ékszereim agyagból készülnek, mázak és lüszterek alkalmazásával, égetéssel.
Minden egyes darab kézzel készült, természetes és antiallergén kiegészítők felhasználásával. /pl. marhabőr, orvosi fém, arany, platina/
Esetenként igazgyöngyöket és fél drágaköveket és ásványokat is alkalmazok.
Az ékszerek tervezésénél elsődleges szempont volt, hogy kombinálható, bővíthető, minden alkalomra viselhető darabokat hozzak létre.
Az eredeti arany és platina lüszterek alkalmazásával egy míves, gazdag díszítés jelenik meg rajtuk.