Duhaj Péter

"Duhaj Péter vagyok, 1982-ben születtem Lajosmizsén, jelenleg Budapesten élek és alkotok. Gyermekkorom óta egyaránt érdekeltek a különböző művészeti ágak és a zene. Évekig tanultam zongorázni és maga a festészet a korai éveimtől különösen meghatározó eleme az életemnek.

Amikor csak tehettem festettem, ennek ellenére több mint 10 évig dolgoztam más területen, majd vezető állásba kerültem, de éreztem, hogy ez nem az én utam, jobban vonzottak a Színek, a Formák, egy-egy pillanat, egy érzés megörökítése.

Ekkor újabb szakmát, tervező grafikát tanultam, ami talán egy kicsit már közelebb állt egy művészeti pályafutáshoz. Bár a sors eleinte egész másfelé sodort, de mégis mindig visszataláltam az igazi valómhoz, magához a festészethez. A korábbi munkáim során igyekeztem az akadémizmus mestereinek szemével festeni, de később fokozatosan rátaláltam a magam stílusára és kifejező eszközeimre. Nagy hatást gyakoroltak rám a XX. századi, illetve a kortárs magyar festők (Bodoni Zsolt, Nyári István, Sándorfy István, Csernus Tibor).

Most igyekszem valami többet, izgalmasabbat, egyedit és különlegeset, néha meghökkentőt nyújtani a festészetemmel.

Úgy szeretnék majd festeni, ahogyan Chopin zenét szerzett!"